Renovarea acoperisurilor rezidentiale cu tigla metalica

Vara este cea mai buna perioada a anului pentru a monta un acoperis la o constructie noua sau la o cladire veche. Expertii ar putea adauga ferm: atata vreme cat lucrarile destinate renovarii sunt planificate din timp! Asadar, un aspect care nu ar trebui ignorat. Iata si cateva din conditiile care se impun in diversele situatii ce implica renovarea acoperisurilor vechi din sindrila sau din tigla ceramica, in functie de panta si de forma cu o invelitoare din tigla metalica.

Tehnic vorbind, nu exista insa constrangeri care sa restrictioneze amplasarea noii invelitori legate de vreme. Iar lucrarile de renovare a acoperisului pot fi finalizate de catre o echipa de montatori profesionisti chiar si in conditii de ploaie sau ninsoare, daca este necesar. Firma noastra distribuitor autorizat de produse pentru acoperisuri, are in palmares un portofoliu larg de servicii montaj invelitori tigla metalica,  atat pentru constructii rezidentiale vechi, cat si noi.

Placile de sindrila bituminoasa deteriorate sau care si-au pierdut estetica pot fi inlocuite cu tigla metalica intr-un timp de lucru relativ scurt. In acest caz, ca prim pas se impune stabilirea urmatoarelor: daca vechiul acoperis poate substitui folia anticondens, starea in care se prezinta structura de rezistenta si profilele de sustinere, care sunt dimensiunile diagonale ale acoperisului destinat innoirii, daca trebuie sau nu luate masuri suplimentare pentru a obtine ventilatia optima si daca sunt reparatii de facut.

Renovarea unui acoperis din tigla ceramic vechi cu unul de otel se realizeaza dupa aceleasi criterii, cu mentiunea ca in acest caz se verifica si starea membranei anticondens existente, iar daca se constata ca aceasta nu mai ofera o buna functionalitate, se impune si cautarea unei solutii noi de protectie anticondens. Intregul proces poate fi descris prin etapele: indepartarea tiglei ceramice si a profilelor de sustinere, fixarea in punctele cu grinzi de sipci din lemn, folia anticondens, partitia rulourilor metalice si fixarea acestora pe sipci cu accesoriile potrivite, montarea tuturor pieselor de etansare si a elementelor de prindere si parazapezi, sistemul de jgheaburi si burlane, reconditionarea cosului de fum etc.  

Profilele metalice de acoperis dispun de avantajul versatilitatii, putand „imbraca” acoperisuri diversificate ca forma. Pe langa o viata trainica – sunt rezistente in fata intemperiilor -, acoperisurile cu tigla metalica mata sau lucioasa asigura un aspect cu estetica speciala, ideal pentru stilul contemporan al locuintelor rezidentiale. Cu toate acestea, formele mai sofisticate de acoperisuri, cum sunt arcadele, pot constitui o provocare, mai ales daca panta nu are unghiul potrivit de inclinatie sau este aproape plana.

In concluzie, aveti toate motivele sa folositi, cu costuri ieftine pentru renovarea totala a acoperisului vechi, rulouri din tigla metalica.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.