Despre schimbare si alte minciuni pe care ni le spunem

Nu stiu ce farmacii si clinici se lauda la tv ca au grija sa te faci bine sau sa iti ofere un sfat si o vorba buna, pentru ca Hipocrate si pentru ca angajamente si suflet.

Hotelul X – are niște poze misto pe booking si iti promite experiența vieții tale alături de un personal amabil si profesionist.

Firma Y de taxi te momește sa călătorești cu ai lor șoferi ce au o reala plăcere de a conduce.
La restaurant iti aduc meniuri cu poze si descrieri rupte din basme, de iti ploua in gura numai citindu-le.

Bai, in ce țara trăiești! Nu o meriți. Nu esti demn sa ai servicii de calitate. Nu esti demn sa te trezești in țara tuturor posibilităților. Stop! Crezi ca visezi. Te ciupești. Da, visezi. Te trezești. Doare al dracu’. Oare cum …?! In fine. Iti revii.

Ma-ta nu lucrează la farmacie. Da poate e bucătar la Puiul Vesel. Si poate ii pune in fata vreunui fraier care își scoate iubita in oraș o data pe luna, mâncare veche de 5 zile ușor dreasa cu mirodenii. Sau poate tac-tu e șofer la Taxi Pescarusul si ii zice unui client:” Am venit de la 4 km, sa va duc 2. Imi dați 10 lei, nu?!”

La farmacie sau la spital e nevasta-ta, căreia i se îndoaie pixul de atâta grija pentru pacienți si le urează numai de bine, cu un zâmbet la fel de adevărat ca posteriorul lui Kim Kardashian.

img_7327 La maghernita de hotel, unde-i sora-ta angajata ti-e teama sa mergi sa nu iei râie sau altele, pentru ca stii de la ea ca lenjeriile se spală in regim strict. O data pe luna.

Ba, si tu ca prostu’ crezi ca iti faci datoria si te duci la proteste, si tipi, si te enervezi, si te consumi. Si te întorci tarziu in noapte la nevasta si copii, iar asta, ignoranta, te cearta ca ai uitat sa iei mici din Mega Image.

Ai putea sa-i spui ca ai fost sa salvezi lumea, sa lupți cu infractori si sa dărâmi ziduri. Ca ai fost sa schimbi istoria si sa cucerești teritorii.
Nu te obosești. Ea a ramas acasa sa se uite la Pirații din Caraibe. Are o slăbiciune pentru Jack. O intelegi. 

Vrei sa se schimbe toți. De fapt … Neah. E prea greu. Te gândești mai bine. Mai bine schimbi țara.

Anunțuri

2 gânduri despre “Despre schimbare si alte minciuni pe care ni le spunem

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s