10 tipuri de like-uri de pe Facebook si explicațiile lor

Like-ul, acel thumb up dat din fata calculatorului, de pe telefon, tableta, de la masa, birou, nunți, botezuri, cumetrii, parastase sau cocktail-uri, din toaleta, mașina sau din pat oricărei chestii pe care noi o consideram … intr-un fel. Ei bine „felul” asta are mai multe motive care determina oferirea mult râvnitului simbol.

1. Like-ul” mi-ai dat, ti-am dat” – cel mai comun tip de like bazat pe legea Talionului, ușor adaptata ” Ochi pentru ochi, like pentru like”. In caz de nerespectare a reciprocității intr-un interval de bun-simt like-ul se poate retrage.

2. Like-ul”sunt fosta si iti dau like sa vezi ca nu am nimic cu tine, ***** ce esti” – e in tip de like întâlnit adesea in comunitățile de maneliști unde like-ul  este însoțit si de un comment de genul”****** ****** ***** de ***** *******, daca te prind te *** **** **** ** ****”.

3. Like-ul” sunt disponibil, dornic si disperat” sau like-ul 3D. Este dat in general de băieți / bărbați in momente de nevoie acută de afecțiune, aproape fara niciun fel de selecție. Il recunoaștem atunci cand apare la poze cu cățeluși mirosind flori chiar si fara stăpânele din dotare.

4. Like-ul”tu, eu, aici, acum, vreau” sau like-ul „babuin in calduri”,  e dat in general de domni ușor efeminați dar cu poze de profil pline de testosteron realizate pe nave de croaziera, in avion sau pe plaje exotice. El se adresează domnișoarelor cu poze expresive ale sânilor sau posteriorului, însoțite de citate „filozofice” de mare angajament.

5. Like-ul” de bun găsit” – e un like cuminte, de bun simt care tine loc de „buna”. El se da imediat dupa ce doua persoane au devenit prieteni virtuali.

6. Like-ul „daca nu ma mărit pana la anu’ ma dau ai mei afara din casa”. Sau like-ul „ginere pentru mama”. E un like evident prin faptul ca  apare la pozele cu camioane, mașini de curse sau poze cu Rambo ori X-men postate de utilizatori de gen masculin. El e dat de o femeie aflată in plina criza existențiala pentru care exista o singura soluție cu o urmare fireasca in mediul virtual: status relationship: Married.

7. Like-ul din mila sau like-ul singuratic. Este recognoscibil prin faptul ca este unicul like la o postare veche de 9 zile.

8. Like-ul  confuz. Sau like-ul” 50% e ea”. Este dat pozelor in care apar doua sau mai multe fete si nu iti dai seama al cui e profilul dar totuși dai pentru ca e posibil sa fie al aleia”bune”.

9. Like-ul din greșeală. Sau like ul Alzheimer. Este like-ul pe care il găsesti pe wall de 3 ori intr-o zi de la aceeași persoana. Il da, uita ca l-a dat, il da iar, dar de fapt il șterge, si tot asa.

10. Like-ul pe bune. Sau”just like” care spune ca imi place ce ai postat si atat. Este cel mai rar tip de like si multi il considera chiar pe cale de dispariție.

*Articolul imi aparține in totalitate. Orice feed-back il aștept intr-un comment. La fel si share-urile. 🙂

Reclame

6 gânduri despre “10 tipuri de like-uri de pe Facebook si explicațiile lor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.