Cum obtii viza de munca pentru Brazilia? Iata pasii esentiali.

Pentru ca m-am ocupat de asta in ultimele saptamani si am trimis zeci de mail-uri si am completat aplicatii si am incarcat documente & co, vreau o sa va impartasesc si voua experienta. O sa incep cu o concluzie. Este simplu. Greu este sa ai sansa sa ajungi acolo.

O sa va povestesc despre obtinerea vizei de munca. O sa va descriu in pasi, punctual:

  1. Aveti nevoi de pasaport cu minim 7 luni de valabilitate.
  2. Obtineti cazierul judiciar: se obtine de la politie dupa ce achitati in prealabil  la FISC o taxa de max 10 lei . Veti mai avea nevoie si de timbru fiscal: max 10 lei de la Posta.
  3. Poza – in formatul 15:4 printate si 4:3 formata electronic – pentru a o incarca in aplicatie. In plus pozele trebuie sa respecte dimensiunile indicate pe site, asa ca atunci cand completati aplicatia fiti atenti la indicatiile gasite acolo. In caz contrar nu veti fi lasati sa uploadati poza.
  4. In functie de firma cu care plecati aceasta se poate ocupa, pe langa cumpararea biletelor si de decontarea cheltuielilor prilejuite de obtinerea documentatiei necesare la ambasada (in functie de cum ati negociat contractul). Adica:
  • vaccin impotriva febrei galbene – aprox 400 lei   – cel putin un vaccin ( puteti opta si pentru altele)
  • taxa viza  – 1oo dolari – se plateste in orice locatie BRD.          
  • alte cheltuieli ocazionate de obtinerea vizei                                                                                                                            
  • 5.  Taxa se plateste OBLIGATORIU in ziua in care depuneti documentatia la Consulatul Braziliei. Inainte de achitarea taxei va veti prezenta la Consulat cu pasaportul.
  • 6.  Intrati in aplicatia completata in prealabil si tipariti formularul cu cod de bare pe care lipiti o poza in formatul solicitat.
  • 7.   Impreuna cu viza, Consulatul Braziliei va da un document original stampilat (o aplicatie cu stampila lor). Pastrati-l in pasaport. Este parte integranta la vizei si fara el nu veti intra in Brazilia.

Ca variante de zbor aveti: cu escala la Roma, Amsterdam, Lisabona s.a. Cea mai ok si rapida varianta este cea prin Lisabona. Oricum, asteptati-va la cel putin 15 ore de zburat printre nori in care cu siguranta trebuie sa va ocupati timpul cu ceva. Iar daca nu va incanta nimic si vreti sa dormiti, obligatoriu o pernuta pentru gat. Face minuni.

circuit_brazilia_2014-29752-1

Anunțuri

2 gânduri despre “Cum obtii viza de munca pentru Brazilia? Iata pasii esentiali.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s