Intamplari despre tine – V –

Pleaca. Stii ca pleaca. Ca o sa plece. Ca a plecat de fapt de mult si nu se mai intoarce. Nu tot. Nu intreg.  De fiecare data si-a luat sufletul, ti-a luat lacrimile, 3 tricouri si o cana ciobita intr-un colt si a plecat.

Tu ramai. Stie ca ramai. Ca o sa ramai mereu. Ca ai ramas de fiecare data si ai asteptat. Pe el, pe bucati. O parte din el va fi mereu in tine si nu se va mai uni nicicand cu restul. E partea pe care ti-a promis-o, candva, demult. Cand avea sufletul intreg, iti saruta lacrimile si cana ciobita avea rujul tau pe ea.

O sa trec in week-end sa-mi iau lucrurile, zice sec.

Pentru o secunda ai senzatia ca nu e despre tine. Ti-ai dori sa vorbeasca cu altcineva si tu sa fii spectator. Sa empatizezi putin cu cea careia ii spune asta, sa-i atingi umarul cu palma si sa-i spui ca va fi bine, bucurandu-te in sinea ta ca nu esti in pielea ei. Apoi simti un fior. Simti cuvintele cum se ies din buzele reci si fara viata parca, se lovesc de pereti, de perne si de paturi. Se lovesc de albul imaculat al varului  si se intorc, ca un bumerang, spre tine. Te feresti de ele si ajung intre cearceafuri –  intre vorbe dulci si promisiuni de eterna iubire.

Ok.

Ok, imi va fi dor. Ok, vreau sa ramai. Ok, te iubesc, dar ce folos? Ok, am gresit, am gresit amandoi. Ok inseamna multe. Dar nu i le spui cu voce tare. Le inghesui inapoi in minte si le inchizi cu o cheie ruginita de anii lungi impreuna. O arunci in suflet si crezi ca faci ce trebuie. Ai terminat.

 Il vezi cum se indeparteaza de tine. 1 metru, doi, se apropie de usa. Te intorci cu spatele. L-ai vazut plecand pe usa aia de atatea ori incat crezi ca e o gluma. Ca pleaca pentru a 1007-a  oara la birou si se va intoarce la tine, la voi, a 1008-a data. Auzi usa cum se deschide, parca scartaie …  sau plange. Nu-ti dai seama. Auzi gandurile lui aruncate dincolo de peretii albi si zambetele voastre le vezi aievea cum ies pe geam, sa-l urmeze.

Si taci. Si vrei sa nu-ti pese. Sa fii bine. Dar nu esti. Auzi cheia in usa. De doua ori. Se inchide. E liniste.

break

Anunțuri

2 gânduri despre “Intamplari despre tine – V –

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s