Care este cea mai buna varianta de bonusare a angajatilor? Tu ce alegi?

Haideti sa facem un test. Raspundeti in maxim 5 secunde la intrebarea: cum ti-ai dori sa fii bonusat de angajator? Pun pariu ca 90 % ati raspuns bani. Si asta pentru ca, potrivit statisticilor, doar 10 % dintre noi am alege o pensie privata.

De ce bani si nu altceva drept bonus?

Mare parte dintre romani poarta pe umeri povara grijii de maine si desi sunt interesati de viitor acesta nu incepe mai tarziu de salariul urmator. Ei isi organizeaza resursele pana cand vor primi urmatoarea rasplata a muncii prestate. In conditiile acestea, perspectiva unei pensii private nu este una care sa tina incantat pe termen lung un salariat. Salariatului roman ii plac beneficiile palpabile sau utilizabile pe termen scurt.

Una dintre cele mai raspandite metode cand vine vorba de rasplata pecuniara este cea a tichetelor de masa. Se pot cumpara lucruri cu ele? Se pot plati servicii cu ele? Da. Deci sunt bani.

Care sunt avantajele bonusarii cu tichete de masa?

Daca este sa vorbim despre avantajul angajatorului acesta este simplu: cheltuieli reduse cu plata salariului comparativ cu plata efectiva a unei sume de bani aditionala salariului.

Aveti mai jos exemplul:

exemplu

Daca ar fi sa intrebi angajatul, pe el il intereseaza mai putin costurile angajatorului cand vine vorba de banii in plus pentru munca prestata. Chiar si asa, pentru angajat tichetele sunt o modalitate de a-si organiza mai bine veniturile. Se spune ca banii asa cum vin, tot la fel se duc. Existenta tichetelor responsabilizeaza si il determina pe cel care le detine sa capete o rutina in modalitatea de cheltuire a lor. In general tichetele sunt destinate platii contravalorii unor produse alimentare fapt care transforma initiativa angajatorului intr-un act de sustinere a echilibrului bugetului familiei celui bonusat.

Nevoile oamenilor insa sunt variate si au aparut produse destinate sa acopere si altceva decat necesarul alimentar al unei familii. Spre exemplu, tichetele sociale, care sunt dedicate platii alimentelor cat si serviciilor medicale si produselor non-alimentare. Totodata ele pot fi folosite si in farmacii, fast food-uri si restaurante si faptul ca au o utilitate extinsa nu poate decat sa il bucure pe cel care le primeste. In egala masura, daca este sa extrapolam, mai apare o a treia categorie  pentru care tichetele vor aduce beneficii. Pe langa angajat si angajator si firmele care accepta tichete drept plata a produsele si serviciilor oferite se vor bucura de o clientela noua si fidela.

Fii responsabil. Informeaza-te!

Eu am aflat de pe upromania.ro care sunt noutatile legislative cu privire la acest domeniu si vreau sa subliniez ca responsabilitatea cunoasterii lor revine tuturor, indiferent de calitate:  angajat, angajator sau comerciant.

Tichetele de masa, indiferent de produsele si serviciile pe care le pot achizitiona, sunt cea mai raspandita modalitate de rasplata a fidelitatii si muncii depuse de angajat, iar un angajator care le ofera este cu atat mai apreciat, cu cat intelege importanta mesajului transmis salariatului. Ele reflecta respectul pentru munca depusa si dorinta de a continua o colaborare echitabila si avantajoasa pentru ambele parti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s