Cei care cred in vise sunt visatori, cei care si le implinesc – cutezatori

Azi nu scriu despre mine. Sau despre tine. Desi asta a fost toata ideea locului asta. Astazi scriu despre vise. Despre puterea lor si despre cat suflet ne iau din noi atunci cand nu se indeplinesc.

Stii cum este sa astepti? Sa traiesti azi cu gandul la maine?

Un maine care sa duca la un poimaine urmat de multe alte zile pana in momentul ALA pe care il astepti ca pe noua ta viata, de parca cea pe care o ai acum ar fi stearsa si ar fi sortita retrogradarii ca o haina SH. Stii cum e sa vrei sa-si ascunda soarele razele in norii rosii cat mai repede, iar luna sa luceasca pe repede inainte in ceasca de ceai lasata pe geam, in balcon? Sa fii condamnat de cei din jur si de propriul creier ca nu te gandesti la nimic altceva decat la acel ceva? Sa te visezi noaptea acolo, in viitorul cel mult dorit, si sa ti se para atat de natural incat sa ai senzatia ca aceea este defapt realitatea ta?

Sa ajungi sa plangi de fericire doar la gandul ca exista 1% sanse sa fie cum iti doresti si sa nu concepi ideea ca nu o sa fie bine. Sa nu fii sustinut de nimeni si tuturor sa li se para o nebunie si o tampenie toate planurile tale si totusi sa nu iti pierzi bucuria din zambet.

Visele ne dau speranta. Ne dau putere.

Tot ele ne iau sufletul si ni-l amaneteaza pana la prima dezamagire. Sunt cel mai nemilos camatar atunci cand ni-l cer inapoi fara sa ne fi oferit nimic in schimb. Le dam timp, le dam lacrimi, emotii … uneori insasi viata, insa ele se dovedesc a fi crude si impasibile in fata entuziasmului nostru.

Ele doar isi fac rolul. Unul de femme fatale care te amageste si te lasa cu ochii in soare. Visele nu ne iarta indrazneala de a visa cu ochii deschisi. Ele sunt destinate noptii, intunericului mintii si odihnei creierului. Ziua este a planurilor si a realizarilor pentru care se trage linie la finalul lunii. Ele nu iarta profanul, nu iarta sacrilegiul irosirii puterii lor pentru ambitii si planuri aievea. Ele sunt pentru oameni puternici care transforma gandurile din momentele de veghe din asternuturi in clipe de magie din viata de sub lumina soarelui.

Visele sunt inspiratie.

Sunt chemarea unui nou inceput si liantul catre un alt tu, sau eu. Indiferent ca vi se implinesc sau nu, visati, pentru ca visele transforma. Sparg banalul si il transforma in spectacol, spectacolul metamorfozei noastre. Azi sunt eu. Maine sunt alta pentru ca acum, in timp ce scriu visez si dimineata ma va gasi cu alte ganduri si o alta eu. Un alt chip, o alta minte, goala de un gand de azi si pregatita pentru gandul de maine.

Visati cu mintea nu cu sufletul. Noapte buna dragilor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s