De ce inselam?

O intrebare formulata corect ar trebui sa aibe un singur raspuns. Cel corect. Adevarul. Ne chinuim atat sa inventam minciuni, sa credem ceea ce nu pot fi numite decat pretexte.

Barbatii spun ca o fac din plictiseala, pentru ca este mai tanara, mai frumoasa, nu este cicalitoare si ca cealalta le ofera ce nu primesc acasa. Basically, cum zice americanul, it’s about sex. Asta in tinerete. Dupa 50 de ani mai intervine si selfesteem-ul, dar cred ca asta e doar un termen pompos pentru tacaneala.30481

Femeile spun ca  nu sunt intelese, ca nu se mai simt iubite, ca nu se mai simt frumoase si au nevoie de reconfirmarea feminitatii si puterii de atractie.

Dupa cum spuneam pretexte. Nu le-am spus minciuni, pentru ca de multe ori cei care inseala chiar cred ca acestea sunt motivele.

Adevaratul motiv pentru care se ajunge aici – raspunsul la intrebarea „De ce inselam”  – este unul pe care 90% din oameni nu l-ar recunoaste in veci.

Unii ar putea sa fabuleze pret de doua – trei carti pe tema asta, sa creeze polemici, scenarii. Sunt convinsa ca multi au si facut-o. Aleg sa fiu succinta.

Dragul meu/Draga mea ai inselat pentru ca … tine-te bine … NU MAI IUBESTI!

Acum, pe bune, tu ce i-ai spune cuiva care ti-ar zice ceva de genul: „Draga, am dat cu masina peste cainele tau, dar nu-i nimic, maine iti iau un covor nou.”?!  Ai raspunde cumva: „Super, oricum maine trebuia sa ma duc la coafor”.  Nicio legatura! Este exact acelasi lucru cu : „Te-am inselat dar te iubesc in continuare.”

Nu exista! Nu mai exista comunicare! Nu mai exista iubire. Acceptati asta! Nu va mintiti ca numai sunteti atragatori, ca nu va mai intelegeti, ca numai aveti din senin aceleasi idealuri. Toate lucrurile au un sfarsit, un final. La fel si sentimentele. Se epuizeaza, se evapora, dispar, zboara catre tarile calde. Spune-i cum vrei! Adevarul ramane acelasi.

Oamenii care se iubesc, atat cat tine minunea, gasesc calea sa aduca lucrurile pe linia de plutire. Si nu prin compromis. Este altceva … ca o magie. Cand o sa ti se intample, vei sti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s