Despre sfarsituri

Toate lucrurile au un sfarsit. Sunt sortite sa se termine inca de cand au inceput. Ne nastem pentru a muri. Ne facem iluzii ca ne nastem sa traim. Putin o fac. Ei ar fi exceptiile. Certitudinea este ca toata lumea moare la un moment dat. Am vrut sa o spun poetic, metaforic pentru ca realizez ca suna plastic, simplu si sec, dar asta e realitatea. Secretul acestei viziuni realiste, NU pesimiste, este  sa te obisnuiesti cu sfarsitul inainte sa apuci sa incepi ceva. Asa treci mai usor peste orice.

Asa este si cu relatiile. In zilele noastre, daca esti suficient de ancorat in realitate nu mai/numai esti…STOP. Mi-am dat seama ca brusc a inceput sa ma intereseze mai mult cum se scrie corect: numai esti/nu mai esti. Intr-o vreme, normala, cand lucrurile erau clare prin ministere si 1+1 era sigur egal cu 2 iar alesii chiar de nu citeau „almanahe” reuseau sa lege doua vorbe, umbla vorba ca ar fi corect si legat: numai.  Whatever!  Boring!

E aiurea sa incepi ceva si sa nu termini.

Si mai aiurea este sa ramai cu dubii. Sau sa fii prins de subiect( presupunand ca ar fi cineva prins de tema asta) – gen mai sus – si sa te trezesti ca vezi in fata un mare STOP. Cu modestie si fara pretentii de „educator de spirite” am incercat sa arat ca inclusiv articolul asta are un sfarsit, asa aiurea si fjjkffjghv cum l-am scris si trebuia sa va opriti din a-l citi dupa primul paragraf. Nu ati fi continuat sa il cititi sa vedeti ca.. SOC! Se termina. Partea proasta este ca multi suntem interesati de CUM se termina si nu CAND. Ne intereseaza cicumstantele si nu concretul, realitatea.

Nu insistati sa traiti aceeasi piesa, cu aceiasi actori purtand  alte masti. Sunt milioane de actori, un infinit de piese si posibilitati.

Incercati sa puneti SFARSIT la finalul oricarui lucru, sentiment sau fapt la a carui existenta nu mai este nevoie de aportul vostru atunci cand simtiti ca ati epuizat tot ce era mai bun din voi. Un sfarsit pus din suflet si cu convingere va duce la un inceput mai bun.

SFARSIT.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s