A doua sansa de n ori

Suna ca o problema nesuferita de matematica. Daca ar fi o problema de mate probabil ca ar suna cam asa: Daca Ana i-a dat lui Georgel a doua sansa dupa ce el a impins-o pe scari si ea si-a rupt un dinte si mana dreapta, pe o scara de la 1 la 10, cat de fraiera ar fi sa se urce cu el intr-un montagne russe? Hint: Parintii nu aveau asigurare medicala si nici bani de clinici private si au trebuit sa rezolve totul cu ajutorul sistemului public de sanatate.

„Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru: nu face de doua ori aceeasi greseala.  Si te vei dezvolta”.( Osho)

keep trying

Suntem toti diferiti, din fericire, insa toti iubim ceva, pe cineva; toti gresim ceva, cuiva. Nimeni nu este perfect si nici nu ar trebui sa se oboseasca sa incerce sa fie. Perfectiunea este o chestie subiectiva. Perfectiunea inseamna unanimitate. Ori asa ceva nu exista. E ca atunci cand mergi cu o prietena la shopping si uitandu-se la o rochita cu zeci de strasuri aurii si paiete verzi spune: „E perfecta!” iar tu iti spui: „Poate este. Pentru ea.”

In ideea de a fi perfecti si de a-i modela pe altii, facem compromisuri. Gresim. Ne mintim. Dam a doua sansa. Iertam. Apoi o luam de la capat. Si credem ca totul este perfect. Din nou. Si tot asa. Play and repeat.

Cu siguranta oricine  a spus macar o data ca de fapt nu da a doua sansa omului, ci relatiei. Relatie de orice gen. Cumva in subconstient stim ca omul acela nu merita sansa, suntem constienti ca nu se va schimba nimic si totusi o facem.

Si pentru ca facem asta, avem ulterior scuza perfecta sa dam a doua sansa si a doua oara. Si a treia … pana numai stim sa numaram esecurile, pana cand acel cineva pentru care ne dam peste cap orgoliul va face ce trebuia sa facem noi de prima data:  va pune punct.

E putin putin sadic. Sa dai a doua sansa de vreo 10 ori. Oamenii nu se schimba. Toti stim asta. Asta nu e neaparat un lucru rau. Ciudat este ca, in timp ce asteptam ca altii sa se schimbe pentru noi, demonstram ca noi suntem incapabili de schimbare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s