Toti pe unul si unul pentru fiecare

Omul conform DEX: „Ființă superioară, socială, care se caracterizează prin gândire, inteligență și limbaj articulat, iar din punct de vedere morfologic prin poziția verticală a corpului și structura piciorului adaptată la aceasta, mâinile libere și apte de a efectua mișcări fine și creierul deosebit de dezvoltat”.

Acum nu stiu ce sa zic de partea cu mainile libere apte de a efectua miscari fine (cand citesc asta ma gandesc la niste doamne cu fuste incapatoare care fac shopping pe la Paris) dar in realitate se intampla ca fiinta superioara sa se comporte ca un babuin lovit in cap de o nuca de cocos: irascibil, antisocial, injurand ca lovit brusc de sindromul Tourette.

Pe vremuri un poet  zicea in numele semenilor sai „Noi vrem pamant”, mai recent Parazitii cantau ca „vrem respect”, acum se pare ca vrem sa fim fiecare niste mici printisori/ printese la noi pe scara blocului – sa se indrepte singure treptele cand coboram. Vrem sa indreptam bagheta magica aspra oricarui nesimtit care sta la coada in fata noastra de parca nu ar sti ca tu ai coborat doar sa iei o punga de seminte si ca daca nu se misca repede proasta aia de vanzatoare incepe naibii meciul si pierzi momentul cand se scapina Piturca in nas sau cine stie pe unde il mai mananca pe el. Vrem un medic pentru fiecare, un farmacist, un casier, un functionar, un magazin al nostru in care sa nu ne ciocnim de alte capete incoronate.  Vrem totul dinainte sa incepem macar a gandi ce vrem defapt. Numai avem rabdare:  vrem timp dar vrem sa treaca repede.

Si daca nu e un „ceva” doar al nostru cand vrem noi, asaltam ca niste brute semenii care si ei la randul lor asalteaza pe altii si uite asa legea compesatiei ne face dreptate  noua, fiintelor superioare si inteligente. Ochi pentru ochi si coada pentru coada.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s