Clovnii nu sunt veseli tot timpul. De aceea poarta masca.

Primul cuvant vazut azi. Robbin Williams. Actor. Comedie. Despresie. Sinucidere. Posibil.

Nu-mi place sa scriu despre lucruri de genul asta. Pe langa faptul ca pe multi dintre noi ne depaseste subiectul si asta pentru ca nu putem intelege cat de grava este boala aceasta, subiectul este unul foarte complex si a fost adus in atentia noastra si cu alte ocazii de genul. Amintesc cateva nume: Alexander McQueen, Kurt Cobain, Marilyn Monroe, He.ath Ledger, Whitney Houston, la ultimii doi existand o urma de indoiala legata de cauza exacta, preferandu-se termenul de moarte accidentala cauzata de consumul in exces de medicamente sau stupefiante.

Ca sunt momente cand zambim fara sa fie ceea ce simtim de fapt, cred ca am trecut cu totii prin asta. Sa ajungi insa la un gest atat de disperat mi se pare cumplit de trist. Biserica condamna suicidul, tratandu-i diferit, cu o slujba speciala de inmormantare, pe cei care recurg la aceasta ultima solutie. Un cuvant imi vine imi minte: inapoiere. Este posibil sa fiu subiectiva, pentru ca nu cred in Biserica si oamenii ei, insa de un lucru sunt sigura: pe undeva prin maldarele de carti bisericesti scrie ceva de judecata care se face pe lumea cealalta. Simplul fapt ca se organizeaza un ritual diferit pentru bietele suflete chinuite imi seamana a judecata inceputa pe lumea asta.

 
Anunțuri

Un gând despre “Clovnii nu sunt veseli tot timpul. De aceea poarta masca.

  1. Cred ca e de prisos sa ne referim la Biserica …. „Important” e ca un suflet s-a dus. Inca unul… Unul frumos. Pacat!

    Legat de Biserica, importanta nu este Biserica, importanta nu este religia. Importanta este credinta. Biserica este a religiosilor. Credinciosii se pot ruga insa oriunde, fara sa faca parte din formal…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s