Despre incredere

A avea incredere in tine este o provocare. Un test permanent cu tine insuti, cu principiile si credintele tale, cu momentele de slabiciune, de cadere ori de marire. A avea incredere in ceilalti este o alegere.Increderea-in-fortele-proprii

De multe ori alegem sa ramanem in preajma unor oameni chiar daca nu avem incredere in ei. Pentru ca stim ca nimeni nu este perfect. Pentru ca si noi gresim si cerem de mii de ori iertare si alte noi si noi sanse zecilor sau sutelor de oameni care se perinda in  viata noastra. Pentru ca am aflat ca niciodata nu exista ci doar data viitoare. Pentru ca ne batem cu pumnul in piept ca nu vom mai gresi, ca suntem diferiti dar vom face fix aceleasi greseli dupa fiecare jur ca numai fac rostit cu toata convingerea din lume.

Increderea este doar un cuvant inventat de cei care cauta pretext de cearta si drame atunci cand lucrurile merg exact asa cum trebuie: haotic si imperfect.

Suntem obsedati de perfectiune, de sabloane, de reguli si traditii sociale incat ne comportam precum niste roboti. Vrem relatia perfecta, cu o jumatate care sa nu ne minta, sa nu ne insele, sa fie non stop la dispozitia noastra, vrem  sa facem nunta mare si copii vreo 2-3 cat sa nu ne simtim prost cand ne intreaba rudele pe la nunti si cumetrii cand o sa ne vina randul, vrem jobul perfect  cu salariul suficient de mare cat sa numai fie nevoie sa lucram, prieteni devotati care sa ne minta credibil cand le cerem parerea legat de toate tampeniile care ne vin in minte.

Vrem multe unii de la altii. Si le cerem verbal ori prin gesturi, comportament. Ne obosim psihic reciproc cu cerinte absurde, cu incercari de a schimba dupa cum avem noi dispozitia mersul lucrurilor. Alergam dupa idealuri si uitam sa traim prezentul, asa umil si lipsit de culoare cum pare uneori.

Suntem imprevizibili, experimentam, sa ne autocunoastem si sa-i cunoastem pe cei din jurul nostru. Sau pur si simplu incercam si facem tot ce se poate sa traim viata si atat. Fara sa ne facem un scop din a-i intelege pe altii. Nu este un lucru rau asta. Nu stiu nici daca este bine. Nu e treaba mea sa judec sau sa cataloghez. Este interesant doar sa observ.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s